Французькі експерти виявили небезпечні хімічні компоненти в підгузниках.

Мова йде про гліфосат — токсичну речовину, яка використовується для знищення бур'янів і, як вважається, провокує онкологічні захворювання, повідомляє Daily Mail.

Представники французького уряду виставили ультиматум виробникам терміном 15 днів для вжиття заходів щодо поетапної відмови від використання цих хімічних речовин.

Фахівці провели експертизу з використанням натренованих собак, які виявили небезпечну концетрацию декількох хімічних речовин.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Слід зазначити, що Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що гліфосат "ймовірно канцерогенна речовина" (що викликає рак), хоча суперечки на цю тему досі ведуться

Серед інших токсичних компонентів, виявлених у підгузках, вказують бутілфеніл метілпропіонал, який використовується у косметичних засобах, і деякі ароматичні вуглеводневі сполуки.

Французький уряд заявив, що виробники та роздрібні торговці повинні забезпечити видалення цих речовин з підгузників.

У звіті не зазначено конкретні бренди, але в 2017 році інша експертиза виявила, що підгузники Pampers' Baby Dry містять гліфосат.

Раніше дослідники з Університету Індіани виявили, що дитячі автомобільні сидіння можуть містити небезпечні антипірени.

Експертиза проводилася спільно з Екологічним центром, незалежною некомерційною організацією в Анн-Арбор, штат Мічиган. Всі автомобільні сидіння були виготовлені в період з січня 2017 року по лютий 2018 року в Китаї, Канаді чи Сполучених Штатах. В цілому дослідники протестували 36 зразків тканини і піни у 18 автомобільних сидінь.

Нагадаємо, лаки для нігтів без хімікатів містять у собі токсичні сполуки, що призводить до безпліддя і розвитку онкологічних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа" музика володіє снодійним дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, що раніше вчені знайшли наукове пояснення, чому малюк штовхається в животі.