Про користь часнику, напевно, чули всі. В першу чергу про нього згадують в холодну пору року, коли потрібно підтримати здоров'я, або під час епідемії грипу. Адже часник володіє всім відомими противірусними властивостями.

Про інші неймовірні корисні властивості і особливості застосування часнику розповіла лікар-дієтолог Світлана Фус. Про це експерт написала на своїй сторінці в Instagram, передає Clutch.

Цілющі речовини — фітонциди — що містяться в ньому, допомагають організму протистояти інфекції. Головну роль при цьому відіграє алліцин. Він не тільки “вбиває” збудників хвороб, але і надає позитивну дію на серцево-судинну систему, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, зміцнює імунітет.

Алліцин знижує рівень поганого холестерину в крові, перешкоджаючи виникненню атеросклеротичних бляшок. Але! Часник тільки запускає процес. Користь часнику спостерігається протягом перших декількох місяців, а потім рівень холестерину знову підвищується до колишнього стану.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Джерело вітамінів і мінералів

У часнику міститься безліч вітамінів і мінералів. Вам буде корисно знати, що вітаміни групи В необхідні, щоб волосся було густим, а шкіра — красивою. Бета-каротин допомагає зберегти зір, а цинк покращує репродуктивну функцію організму.
Щоб зберегти максимум корисних речовин в часнику, додавай його у страви-наприкінці приготування.

Часник можна вважати натуральною біоактивною добавкою завдяки речовинам, які входять до його складу.

При деяких хворобах часник вживати не рекомендується: захворювання нирок і шлунково-кишкового тракту — виразкова хвороба шлунку, 12-ти палої кишки і гастрит. Також часником не слід захоплюватися і при вагітності.

Часник також посилює апетит, що небажано при наявності зайвої ваги.

І пам'ятайте, що часник не панацея від усіх хвороб, а просто корисний продукт харчування, який потрібно регулярно вживати в їжу, якщо немає протипоказань.

Нагадаємо, після святкових шкідливих бенкетів особливо важливо додати в раціон продукти, які необхідні ниркам і корисні для здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.uа", черв'яки і паразити, безумовно, небезпечні для організму. Боротися з ними можна медикаментозно, а ось запобігти їх появі для профілактики або позбавитися від них, як тільки вони потрапили в організм, можна природними засобами на основі трав.

Також "Знай.uа" писав, здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок. Так повідомив категорично налаштований професор Ерік Рімм з Департаменту живлення Гарвардського університету.