Лікарі порадили українцям, як вберегти своє здоров'я у період масових ГРВІ та епідемії захворювання грипом.

Директор Київського міського лабораторного центру МОЗ Сергій Чумак повідомив, що зараз виявлені штами грипу А (два підтипу) і Б. Про це інформує ресурс politeka.net.

"Клінічно ці штами мало чим відрізняються від попередніх. У хворих - симптоми ГРВІ, але немає високої температури. При цьому, як відомо, не стільки небезпечний сам грип, як його наслідки, індивідуальні для кожної людини. При перших же симптомах грипу - слабкість, нежить, температура 37 ... 37,5 ° C - потрібно звертатися до лікаря і не займатися самолікуванням", - рекомендує Чумак.

Він повідомляє, що 70% хворих - школярі, у дитсадах відсоток захворюваності нижче.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Найбільш схильні до захворюваності діти, люди похилого віку і люди з хронічними захворюваннями, у яких ослаблений імунітет. Також в цих категорій людей важкі наслідки захворювань," - повідомили у МОЗ.

Крім того, повідомляється, що в Україні від грипу померли 19 людей, серед яких вагітна жінка та троє дітей.

"Минулого тижня в Україні зросла захворюваність на грип та ГРВІ в основному серед дорослого населення. Діти були на канікулах, вони повернулися до навчального процесу з понеділка, тому з наступного тижня ми серед дітей будемо бачити зростання захворювань на грип та ГРВІ", - розповіла Оксана Артемчук, завідувачка відділом грипу та ГРВІ Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Представниця МОЗ зазначила, що епідемічні пороги в Україні в цілому не перевищені.

"У Житомирській, Сумській, Одеській областях, епідемічні пороги перевищені. Там епідемічний рівень захворюваності - найбільше це Житомирська область", - зазначила Артемчук.

За її словами, щеплення від грипу отримали тільки 0,4% населення України.

"В Україні 19 летальних випадків, серед них - вагітна жінка, троє дітей, двоє медичних працівників. Жоден з них не був щеплений проти грипу", - наголосила завідувачка.

Лікарі зауважують, що грип любить громадські місця. Тому слід триматися від людей подалі, особливо тих, що мають явні ознаки грипу або застуди. Варто відходити на велику відстань або користуватися маскою, марлевою пов'язкою.

"Якщо вдома хтось підхопив грип, слід обмежити контакт і тримати окремо свої столові прибори, рушники та інші предмети постійного користування", - зазначається.

Нагадаємо, білкові сполуки, які містяться в організмі лам і верблюдів, послужили основою для вакцини нового покоління проти грипу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також "Знай.uа" писал, що крихітні дози псилоцибінових грибів стимулюють творчі ідеї.