Вчені багато років намагалися знайти секрет довголіття, і не дивно, що одне з наукових досліджень, проведених у 2003 році, отримало назву "Дослідження 90+".

Вчені в ході дослідження займалися вивченням життя довгожителів і просто літніх людей. Мета роботи - зрозуміти, що ж цим людям допомогло прожити так довго.

За основу експерти взяли дослідження 1981 року під назвою "Світове дослідження комфортного життя", в якому більше 14000 учасників відповідали на різні запитання анкети.

Учасники дослідження двічі на рік проходили неврологічні та нейрофізіологічні тести, а крім того, дослідникам була доступна вся інформація про їхні історії хвороб, дієти, щоденну активність, прийоми ліків, а також загальний стиль життя – все це ретельно збиралося й аналізувалося.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Крім усього іншого, експерти прийшли до досить несподіваного висновку: люди, які при всіх інших умовах регулярно вживали алкоголь в помірних кількостях, жили значно довше тих, хто цього не робив.

Ось, що пишуть про це самі дослідники:

"Завдяки даними опитування 1981 року ми виявили, що люди, які вживали в день від одного до двох склянок пива, вина або сидру, знизили тим самим свою ймовірність раптової смерті на величину порядку 9-15%. При цьому учасники, які регулярно займалися в 1981 році спортом, знизили завдяки цьому свій ризик раптової смерті на величину від 15 до 35%".

За словами доктора медицини, професора прихіатрії, неврології та психології Медичного центру Університету Піттсбурга Джима Беккера, важлива помірна кількість вживання алкоголю:

"Зібрані нами дані підтверджують той факт, що помірне вживання певних алкогольних напоїв, особливо червоного вина, здатне надати певний позитивний вплив на здоров'я. Але це зовсім не обов'язково означає, що, якщо вам 70 років, і ви хочете прожити довше, вам потрібно терміново почати випивати кожен день"

Тому ми радимо вам випивати не більше келиха улюбленого (і якісного) червоного вина, але і не забувати про регулярні фізичні навантаження – біг або швидку ходьбу.

Нагадаємо, дієтологи розвінчали головний міф про прийом їжі. Варто з більшою обережністю рекомендувати сніданок.

Як повідомляв Знай.ua, вчені знайшли горіх, що рятує від депресії. Дослідники проаналізували дані про здоров'я і звички 26656 людей.

Також Знай.ua писав, який алкоголь моментально викликає залежність. Виявилося, що це не вино і навіть не горілка.