Гомосексуальні жінки частіше страждають від надмірної ваги, ніж гетеросексуали.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Східної Англії після того, як порівняли показники здоров'я 90 000 британців, пише Daily Mail.

Цікаво, що гомосексуальні чоловіки навпаки виявилися стрункішими за гетеросексуальних чоловіків.

Зображення: Pinterest

У рамках дослідження вчені виявили, що жінки, який за особистим визнанням відчувають потяг до осіб своєї статі, на 41 % частіше страждають від надмірної ваги або ожиріння, ніж гетеросексуальні жінки. У разі бісексуалів ризик склав на 24 % вище.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У той же час ймовірність надмірної ваги або ожиріння серед геїв була на 28 % нижче, ніж серед чоловіків-натуралів. Вірогідність надмірної ваги у чоловіків-бісексуалів не вище або нижче, ніж у гетеросексуалів.

Дослідники, проте, також виявили, що у гомосексуалістів в три рази вище ймовірність розвитку нестачі ваги, а у чоловіків-бісексуалів — у два рази.

За словами дослідників, представники сексуальних меншин частіше схильні до впливу психосоціальних стресорів, які впливають на їх поведінку, пов'язану зі здоров'ям, наприклад, куріння і вживання алкоголю, харчування або фізичну активність.

Зображення: Pinterest

У числі факторів — гомофобія, що травмує досвід з яким стикаються чоловіки і жінки альтернативної сексуальної орієнтації.

Автори дослідження сподіваються, що політики і клініцисти зможуть використовувати ці нові дані для надання більш якісних медичних послуг та спеціалізованих консультацій і втручань для людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Вчені також вважають, що потрібні додаткові дослідження, щоб зрозуміти фактори, які лежать в основі зв'язку між сексуальною орієнтацією та ожирінням.

Нагадаємо, жінки, у яких розрізняється довжина вказівного та безіменного пальця, з більшою ймовірностей стають лесбіянками.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, медики винайшли "розумні наклейки", які моніторять показники здоров'я і ймовірність виникнення різних захворювань.