У середині жовтня 2017 року життя старшокласниці Кейтлін Літл з Північної Кароліни кардинально змінилося після того, як дівчина взяла участь у шкільному кросі.

Під час бігу хтось із спортсменів випадково вдарив її в скроню, і травма виявилася настільки сильною, що дівчина не змогла продовжувати змагання. Лікарі поставили діагноз "струс мозку", порадили батькам забезпечити їй спокій і якомога менше стресу протягом трьох тижнів. Про це повідомляє Fox 8.

Проте, лікарі помилилися, через 3 тижні покращення не настало.

Коли болі припинилися і Літл повернулася в школу, у неї почалися проблеми зі спогадами. Дівчина могла забути все, що сталося з нею за останню годину або навіть за кілька хвилин.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Батьки забили тривогу і знову звернулися до медиків. Тепер вже діагностували амнезію.

З'ясувалося, що дівчина страждає рідкісною формою, за якою щоранку прокидається з думкою, що зараз жовтень 2017-го. З того часу пройшло вже 16 місяців.

Під час сну всі її спогади стираються — рівно до того дня, який настав після фатального кросу і травми. Який би життєвий досвід вона не переживала, весь він зникає немов за кліком.

Поки що батьки, друзі та вчителі по мірі сил допомагають дівчині справлятися з особливістю. Але зазначають, що кожен день у них розбивається серце. Сім'я намагається знайти кваліфікованого лікаря для дівчини.

"Коли я прокидаюся, то бачу, що все навколо виглядає по-іншому. Так що факти збігаються з тим, що тато каже. І я кажу: добре, мабуть, так і є", — говорить Кейтлін Літл.

У дівчини є журнал, який може все пояснити. У ньому міститься короткий опис того, що відбулося зі школяркою.

Звичайно, кожен день читати про абсолютно всі зміни, що сталися за півтора року, нереально. Тому родина активно користується липкими стікерами. Ними відзначені нові предмети, які Літл придбали за цей час, розклад дівчини на сьогодні, зазначено, де лежить одяг Кейтлін, і так далі.

Хвороба американки називається антероградна амнезія, яка виникає через те, що мозок після травм або інших причин стає нездатним переміщувати інформацію з короткочасної пам'яті в довготривалу. Схожий випадок був показаний у фільмах "Пам'ятай" і "50 перших поцілунків".

Нагадаємо, неврологи виявили структуру мозкової діяльності, яка пов'язана з розвитком шизофренії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вагітність призводять до змін в корі головного мозку у матері.

Також "Знай.uа" писав, як і чому алкоголь краде у нас спогади.