Весняні перепади температур відбиваються не тільки на ментальному здоров'ї українців, але і на фізичному. Зміни погоди негативно впливають на людей з хронічними захворюваннями, проявляючись через скачки тиску, млявість, сонливість і головний біль.

Цю інформацію повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка, передає "Хвиля".

"Перепади погоди, температури повітря впливають, в першу чергу, на людей з хронічними захворюваннями — такими, як цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, з легеневими захворюваннями, після виснажливих якихось гострих хвороб. І є люди чутливі, які реагують на перепади атмосферного тиску, погоду — наприклад, страждаючих ревматоїдним артритом або іншими захворюваннми рухового апарату. Відсутність сонця впливає на настрій людей — аж до психічних розладів". Отто Стойка

Медик зазначив, що вплив погоди може виявлятися через скачки тиску, прискорений пульс, запаморочення, млявість, знижений тонус, сонливість, головний біль, загострені болі у хворих на ревматизм людей.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що не довго українці раділи весняному теплу, знову доведеться діставати з шафи теплі речі. Синоптики прогнозують чергове похолодання.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook співробітниця метеоцентру Наталка Діденко.

"Тепла погода пішла поки що від нас, неймовірний штормовий вітер, на щастя, понісся далі, морози, хоча і невеликі і нічні, але повернулися. Найближчими днями, включаючи заврашній, буде холодно в Україні", - написала синоптик.

У середу, 13 березня, за прогнозами метеорологів, нічна температура в Україні опуститься до -1-6 градусів, на півдні країни тепліше, там стовпчики термометрів не будуть наближатися до позначки 0 градусів - 2-3 градусів тепла.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики розповіли, що в нашій країні протягом всього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодами.

Також портал Знай.uа писав весна 2019 року обіцяє бути пізньою і контрастною. У першій половині українцям буде по-зимовому холодно, а в другій - по-літньому спекотно.