Кожна людина час від часу відчуває стрес і занепокоєння. Найчастіше це пов'язано з неприємною ситуацією, в яку ми потрапляємо. А наші реалії сьогодні багаті на такі ситуації. Цьому сприяє соціальний тиск, великі навантаження і фінансова нестабільність. Все це викликає негативні емоції, які можуть знизити продуктивність та привести до серйозних депресивних розладів.

Якщо ви відчуваєте, що ваш стрес затягнувся, а поради з серії "більше відпочивати" і "навчитися розслаблятися" не допомагають - пора переходити до конкретних дій.

Спробуйте боротися зі стресом менш традиційно.

1. Заведіть кішку

Або хоча б частіше ходіть в гості до друзів чи родичів, у яких є кішка. Як вважають фелинологи - вчені, які займаються вивченням кішок, найсильнішими в плані зняття стресу і лікування депресій вважаються довгошерсті і, так звані, аборигенні породи кішок - сіами, Бірми, абіссінци, ангорські, перські ... Всі вони прекрасно справляються і з "побічним явищем" хронічного стресу - безсонням господаря. Як з'ясували вчені, цьому сприяє частота вібрації вурчання кішок. І, як вважають багато фелинологів, в енергетичному плані і зняття стресу краще допомагають саме кішки, а не коти.

Remote file

2. Контролюйте дихання

Для того, щоб навчитися знімати стрес, потрібно правильно дихати. Напевно ви бачили в голлівудських фільмах, коли в хвилину страху або душевного розладу людину змушують дихати глибоко. Важливо повільно зробити глибокий вдих через ніс, на піку вдиху затримати дихання, а потім повільно видихнути, щоб пульс зменшився - це стане своєрідним сигналом організму, що стресова ситуація позаду. Так само обов'язково розслабте плечі і м'язи обличчя - таким чином, напруга перестане вас "тримати". І так 3-4 рази, після чого швидше перейдіть на якусь активну фізичну діяльність, наприклад, займіться прибиранням або вирушайте на пробіжку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


3. Вибирайте відповідні кольори

Зняти стрес допоможе кольоротерапія. Дуже часто навіть колір шпалер або фіранок може стати причиною душевної напруги. Наприклад, червоний колір може сприяти виникненню нервозності, неспокою. А ось, скажімо, помаранчевий в психологічній області часто використовується в тих випадках, коли людина втрачає інтерес до життя і потребує стимулювання нових життєвих сил, цей колір має антидепресійний вплив. А приглушені і пастельні відтінки блакитного допомагають розслабитися і позбутися тривожності.

4. Гуляйте серед дерев

Для зняття стресу корисно гуляти - в лісі, парку, гаю. Як вважають фахівці з нетрадиційної медицини, деякі рослини здатні забирати "погану енергію", і, відповідно, знімати стрес, підвищену нервозність і напругу. До таких деревах-лікарів, зокрема, відносять сосну, вільху, липу і, особливо, тополю. Причому важливо правильно вибрати час для прогулянки: енергетична активність тополі максимальна в проміжку з 8.00 до 20.00, осики і вільхи - з 14.00 до 19.00. А ось серед лип найкраще прогулюватися вранці (до 9 ранку), в ідеалі - на зростаючому Місяці.

5. Зігрійтеся

Як вважають вчені з Єльського університету, 5-хвилинна дуже тепла, можна сказати гаряча (від 39 градусів) ванна - відмінний засіб від поганого настрою, душевного дискомфорту, почуття самотності і стресу. Пояснюється це досить просто: недолік "душевного" тепла частково компенсується теплом фізичним. З цієї ж причини, відчуваючи стрес, ми часто мерзнемо і прагнемо одягнутися тепліше, закутатися в затишний плед або випити горнятко гарячого чаю. До речі, ці "рецепти" теж не варто ігнорувати!