Капсули, що містять водорості, можуть допомогти тисячі людям, яким загрожує ампутація кінцівок.

Дослідження лікарні Святого Томаса і Королівського коледжу Лондона показали, що водні організми, подібно рослинам в садовому ставку, підсилюють приплив крові до пошкоджених кінцівок, пише Daily Mail.

Фахівці сподіваються, що ліки на основі бурих водоростей допоможуть пацієнтам з критичною ішемією кінцівок, яка виникає в результаті куріння, діабету або ожиріння.

Стадії ішемії нижніх кінцівок

Тому дослідники створили капсули з бурих водоростей, знайдених в холодних водах Північної півкулі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Справа в тому, що альгінат з клітинних стінок бурих водоростей містить макрофаги, свого роду лейкоцити.

У рамках дослідження професор Біян Модарай і його колеги годували мишей капсулами на основі водоростей, щоб вивчити його дію на пошкоджені ділянки м'язової тканини в спинних ногах.

Макрофаги успішно формували нові кровоносні судини, внаслідок чого в пошкоджену область потрапляло більше крові.

Як вважають вчені, принадність нової процедури на основі водоростей полягає в тому, що вона використовує потенціал природних матеріалів.

Що робить ліки на їх основень дуже привабливим рішенням.

Бурі водорості

"Наші дослідники доводять, що ці різноманітні організми можуть стати ключем до нового лікуванню однією з головних причин ампутації кінцівок", заявив професор Модарай.

Ішемія нижніх кінцівок викликана блокуванням артерій, які постачають кров'ю ноги і руки, і викликано тим же процесом, який блокує коронарні артерії, коли у кого-то стається серцевий напад.

Нагадаємо, продукти з спіруліни сприятливо впливають на кров'яний тиск.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав, що середземноморська дієта володіє лікувальними властивостями і може служити в якості профілактики онкологічних захворювань.