Психологи стверджують, що дуже важливо вчасно розпізнати психічний розлад. Щоб не допустити депресії і шизофренії, потрібно завжди відчувати себе і стан своєї душі. Видання "Хвиля" відокремлює п'ять перших ознак психозу. Їх потрібно відчувати і завжди тримати руку на пульсі, ні в якому разі не можна ігнорувати:

Порушення сну

Людина з порушенням психіки і назріваючим психозом безповоротно втрачає нормальний сон: вночі страждає безсонням, а вдень намагається зібратися з думками і побороти сонливість. Цікаво, що сну немає ні вдень, ні вночі.

Порушення мови

Дуже часто людина, у якої проявляється психоз, починає демонструвати деякі дивацтва в мовленні. Наприклад, може різко змінювати теми розмови, забувати слова з пропозиціями і так далі. На це обов'язково варто звертати увагу і консультуватись із психологами.

Тривога і паніка

Необґрунтовано часті напади тривоги - перший важливий "дзвіночок", що сигналізує про необхідність відвідування грамотного фахівця, який зможе знайти причину такої поведінки. Тому що такий стан зазвичай наростає і охоплює людину все сильнішими панічними атаками.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Депресія

Класична депресія, симптоми якої давно відомі практично кожному, сама по собі вважається тривожним симптомом. І вже з її проявом потрібно негайно звертатись по допомогу психологів.

Галюцинації

В особливо тяжких випадках людина починає відчувати зорові, слухові або тактильні галюцинації. І це також доволі страшно, адже чути невідомі голоси і бачити те, чого насправді немає, може призвести до безповоротних наслідків.

Нагадаємо, про ваші психічні розлади розповість улюблена їжа: садизм, психопатія або нарцисизм.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медикаментозні засоби від високого кров'яного тиску покращують симптоми у людей з шизофренією, біполярним розладом або неаффективными психозами.

Також портал "Знай.uа" писав, що спільного у герпесу і шизофренії, а також які віруси можуть викликати психічні розлади.