Наявність психічних відхилень у людини істотно впливає на її кулінарні вподобання.

Про це розповіли співробітники Інсбрукського університету імені Леопольда і Франца, передає replyua.net.

Вчені провели дослідження, в якому взяли участь одна тисяча осіб. Спочатку добровольців попросили пройти кілька тестів, спрямованих на ідентифікацію антисоціальних рис особистості. Йдеться, приміром, про садизм, психопатію, нарцисизм. Після цього, респондентів попросили поділитися інформацією про власні кулінарні уподобання.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як показали результати дослідження, люди, які віддавали перевагу гірким продуктам, були переважно вороже налаштованими. Останні досить часто вживали каву без добавок у вигляді молока, цукру і вершків.

Вчені відзначили, що любителі гіркої їжі, в більшості випадків, є садистами. Вони отримують задоволення, коли завдають іншим як душевного, так і фізичного болю. Крім того, дана група добровольців воліла вводити в свій раціон харчування продукти з яскраво вираженим смаком. До їх переліку можна додати редис, селеру та інше.

Нагадаємо, швейцарські вчені встановили нові потенційні причини виникнення шизофренії.

Дослідницька група, очолювана професором Алексом Шьером, директором Біоцентра Базельського університету, визначила 30 генів, пов'язаних із шизофренією. Крім того, команда вчених змогла показати, які патологічні зміни в мозку і поведінкові відхилення викликані цими генами.

У рамках дослідження, швейцарські експерти досліджували 132 гена, пов'язаних із шизофренією. Потенційний зв'язок з психіатричним розладом підтверджено у 30 генів.

Раніше ми писали, що мікробіологи виявили шокуючу закономірність - коти викликають шизофренію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медикаментозні засоби від високого кров'яного тиску покращують симптоми у людей з шизофренією, біполярним розладом або неаффективными психозами.

Також "Знай.uа" писав, що спільного у герпесу і шизофренії, а також які віруси можуть викликати психічні розлади.