Інфекції перенесені в дитинстві можуть бути пов'язані з психічними розладамиі.

Датські вчені встановили, що діти, яких госпіталізували з важкою інфекцією, мали на 84 % вище ризик розвитку психічного розладу, повідомляє Medical Xpress.

Однак наукова робота не стверджує, що захворювання провокують можливі психічні проблеми, а лише виявила взаємозв'язок між ними.

За словами медиків, генетика також впливає на вразливість до конкретної інфекції і розладів широкого спектру.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У рамках свого дослідження вчені зібрали дані понад одного мільйона людей, що народилися в Данії в період з 1995 по 2012 роки. З них майже 4 % були госпіталізовані, а в подальшому у них спостерігалися психічні розлади.

Слід зазначити, що найбільший ризик представляли бактеріальні інфекції.

Психічні стани, які найчастіше були пов'язані з госпіталізацією внаслідок інфекційного захворювання, включають шизофренію, обсесивно-компульсивний розлад, розлади особистості і поведінки, розумову відсталість, аутизм, СДУГ, розлад поведінки і так далі.

Медики ще раз зробили наголос на тому, щоб батьки не хвилювалися даремно, так як наявність інфекцій не обов'язково призводить до психічних розладів.

Проте дослідження останніх десятиліть виявили безліч складних взаємодій між мозком і роботою імунної системою

До них відносяться взаємозв'язок між запаленням і симптомами депресії. Також існує тісний зв'язок між психічними захворюваннями та деякими фізичними станами: хвороби серця, рак і артрит.

Дослідники вважають, що "розуміння впливу звичайних захворювань на ризик психічних захворювань буде ключовим компонентом наукових досліджень і дозволить нам в один прекрасний день передбачити і безпосередньо лікувати ці ризики".

Нагадаємо, електростимуляція певної області мозку допомагає в лікуванні депресії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Такод "Знай.uа" писав, як взаємопов'язані депресія і ожиріння.