Журнал The Lancet опублікував результати нового шокуючого дослідження харчування.

За даними цієї наукової роботи, у 2017 році близько 11 мільйонів смертей по всьому світу відбулися внаслідок поганого харчування. Серцево-судинні захворювання, деякі види раку та діабету 2-го типу відносяться до числа захворювань, викликаних цим фактором.

У доповіді підкреслюється важливість трьох рекомендацій в області харчування, які занадто часто ігноруються.

Ось найбільші помилки в раціоні харчування, що призводять до смерті у всьому світі.

Горіхи

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нестача горіхів в раціоні

Найбільший дефіцит спостерігався в горіхах і насінні. Так скільки їх треба їсти?

Згідно з даними дослідження, 21 грам в день. (Середнє споживання складає усього близько 3 грамів в день.)

Горіхи вважаються прекрасним джерелом білка, клітковини, корисних для серця жирів і вітамінів.

Молоко

Нестача молока в раціоні

За даними нового дослідження, люди споживають тільки 16 % рекомендованої кількості молока, яка встановлена на рівні 435 грамів.

Споживання цільного молока та інших молочних продуктів пов'язано з більш низьким ризиком ожиріння. Крім того, молоко допомагає дітям більш ефективно засвоювати вітамін D.

Цільнозернові

Дуже мало цільнозернових

Середньодобове споживання становить 29 грам, але норма, представлена в доповіді — 125 грам в день.

Потенційні плюси від вживання в їжу цільного зерна включають зниження ризику серцевих захворювань, поліпшення травлення і управління вагою.

Внесіть ці продукти в раціон харчування: коричневий рис, ячмінь, вівсянка, цільнозерновий хліб, цельнозернистая паста та попкорн.

Джанк-фуд

Дуже багато джанк-фуду

Експерти постійно твердять про жахливі побічні ефекти вживання занадто великої кількості солі, але, на всяк випадок, якщо ви забули: сіль може призвести до набору ваги, діабету і карієсу.

Занадто багато натрію провокує підвищення кров'яного тиску, інсульти та інфаркти, а перероблене м'ясо може підвищити ймовірність захворювання на діабет, серцевими і деякими онкологічними хворобами.

Нагадаємо, наскільки ефективна інтуїтивна дієта, що з цього приводу говорить наука

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав, чи можна схуднути за допомогою ДНК-дієти.