Відомий хірург, професор Федір Углов прожив довге (103 року) і вельми плідне життя, причому завжди відрізнявся міцним здоров’ям. Його вага не перевищувала 65 кілограм. Як йому це вдалося? Просто! Усе залежить лише від вас та ваших зусиль.

Для тих, хто хоче позбутися зайвого та завжди мати гарне тіло і здоров'я, професор дав кілька порад та поділився дуже простою та ефективною дієтою.

Федір навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса – він визнаний найстарішим хірургом в світі.

Головне правило лікаря на всі випадки - оптимістично дивитися на життя та дбати про себе.

зайва вага

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Професор Углов стверджував, що надмірна вага і несприйнятливість до їжі є причинами багатьох захворювань, які можна було б вилікувати або уникнути, а не доводити до хірургічного втручання, якби пацієнти просто відмовилися від надмірностей.

Зайва вага знижує імунітет, змінює склад крові, зокрема, збільшує холестерин і викликає проблеми з суглобами. Особливо важливо не допускати зайвої ваги у дорослому віці, коли метаболізм уже не той, а фізична активність набагато нижча.

фізичні навантаження

Щоб прожити життя без проблем та добре себе почувати у зрілому віці, варто пам'ятати кілька правил:

– Висока активність, як фізична, так і психічна;

– Вдосталь відпочивати та не перевантажувати організм на роботі;

– Загартовуватися. Холодна вода позбавить багатьох проблем.

– Повноцінний сон не менше 7-8 годин на день;

– Відмовитися від шкыдливих звичок;

– Знати міру в їжі.

Лікар радив харчуватися різноманітно, але мати межу.

Найбільш здоровою їжею він вважав яйця, пісне м’ясо, рибу, овочі, фрукти, радив завжди включати в свій щоденний раціон сир та інші молочні продукти і не обмежувати себе споживанням рідини.

вода

А ось про білий хліб та солодощі фахівець радить забути. Якщо безхліба не можете - обирайте житній. Було також запропоновано відмовитися від вживання копченої та солоної їжі. Харчування має бути частим – мінімум 4 рази на день, але краще маленькими порціями.

Також шкідливими вважають перекуси. Часто хапаючи на ходу щось чи під час роботи, ми непомітно можемо так "наїсти" денну норму калорій.

маленькі порції

Щоб схуднути, Федір радив кожні два місяці сідати на дієту, яку він назвав "східною".

Ця дієта не лише зжене з вас зайве, а й очистить організм.

Дієту лікаря Углова можна класифікувати як доброякісну – вона добре збалансована, легко переноситься, не вимагає строгого підрахунку калорій. Також не менш важливим є те, що продукти просто ті доступні за ціною.

Харчуватися доктор рекомендував по годинах – так, щоб зберігати оптимальні інтервали між прийомами їжі. Однак при бажанні дієта може бути адаптована до вашого режиму дня.

Щоденний раціон дієти доктора Углова

дієтичне харчування

9:00 – чорний чай або органічна кава з 1 чайною ложкою цукру.

11:00 – 1 варене яйце, 8 чорносливу, просочених в воді.

чорнослив

14:00 – 200 грам нежирного вареного м’яса (курка, яловичина, пісна свинина), 100 г свіжої або вареної капусти або моркви, 1 апельсин.

17:00 – 30 г твердого знежиреного сиру, апельсин або яблуко.

20:00 – 250 мл йогурту, кефіру або йогурту без добавок.

кефір

Крім дієти, скинути зайві кілограми допоможуть і інші правила Углова:

Вставайте з-за столу, якщо відчуваєте, щоб переїдаєте. Також можете 10-15 хвилин походити, тоді ви зрозумієте, що вже наситились.

Не лягайте, не спіть або не відпочивати після їжі. Після прийому їжі прогуляйтесь.

Останній прийом їжі повинен закінчуватися за кілька годин до сну – краще не пізніше 20 годин вечора. Крім того, він повинен бути легким – відмовтеся від рясних варіантів на користь чашки будь-якого молочного напою.

здоровий сон

Навіть якщо Ви не християнин – не нехтуйте церковними постами. Доктор Углов поважав мудрість предків і вважав, що правильний піст приносить одну тільки користь. Час від часу відмовляйтеся від продуктів тваринного походження, зменшуйте кількість споживаної їжі, і Ви не тільки позбудетеся від декількох кілограмів зайвої ваги, але і відчуєте себе набагато краще.

Якщо у вас сидяча робота, в кінці дня не забудьте про фізичні навантаження.

Федір вважав, що їжа з штучними добавками однозначно завдає серйозної шкоди організму. Чим простіша і природніша Ваша їжа, тим більше у Вас шансів зберегти здоров’я і прожити довге життя.

Також лікар радить проконсультуватися з медиками щодо стану здоров'я перед тим, як сідати на дієту.

Нагадаємо, ці напої зіпсують вашу фігуру і здоров'я.

Як повідомляв портал Знай.ua, дієта з високим вмістом цільнозернових продуктів, висівок і злакових волокон знижує риск виникнення раку печінки.

Також Знай.ua писав про те, що дієтологи розповіли, що можна їсти на ніч та не набирати вагу.