Ці милі сіамські близнюки з'явилися на світ в Ємені. На нещастя, природа "нагородила" їх дуже рідкісним типом зрощення, коли на одному тілі з двома нормальними руками і ногами присутні дві голови. Таких близнюків ще називають парапагус дицефалами. Про це повідомляє Daily Mail.

Як розповідають медики, в переважній більшості випадків така аномалія призводить до смерті дітей незабаром після народження або протягом декількох тижнів, в окремих випадках місяців. Виживають одиниці які швидко стають унікальним феноменом.

В цьому випадку дитина, яку назвали Абдул Халік і Абдул Рахім, народилася цілком життєздатною, але зараз його батьки відчайдушно просять про допомогу фахівців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Дитина з двома головами зараз перебуває у відділенні інтенсивної терапії новонароджених в клініці Al-Thawra в Сані.

За словами лікарів, батьки дитини - бідна сімейна пара з сільської громади і у них немає грошей на ліки та оплату праці лікарів. А без цього їх діти найімовірніше не виживуть.

Батьки дуже бояться, що виживе тільки один.

Більше того, 20-річний батько хлопчика Акрам Алі Ахмед категорично проти операції з розділення, так як вона в цьому випадку означає відділення однієї голови, що означає смерть одного з близнюків. Але як можна вирішити кому жити, а кому вмирати. Адже це дві особистості, два мозки і дві душі.

Я хочу, щоб з моїми дітьми, нічого не сталося. Я не хочу, щоб вони були відокремлені. Жоден з них не помре заради іншого. Я не заперечую проти того, що дав мені Бог.

Також потрібні не просто фахівці, а іноземні лікарі, так як в Ємені, охопленому війною, можливості лікарень дуже обмежені.

Фейсал аль-Баблі, керівник дитячого відділення лікарні, сказав, що близнюки поки досить стабільні. Тим не менше, за прогнозами, ситуація зміниться, оскільки лікарня потребує фінансування і допомоги для переміщення дітей за межі Ємену.

Нагадаємо, в Іраку народилася дитина без носа. Аномалія впливає на спектр почуттів і дихальні функції організму дитини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бразильські хірурги успішно розділили сіамських близнюків. П'ятнадцять годин на операційному столі, і батьки нарешті змогли побачити своїх дочок як двох різних людей.

Також "Знай.uа" писав, Едвард Мордрейк народився з двома обличчями. Кажуть, що його справжнє обличчя було дуже красивим. Але на його потилиці ховалося страшне каліцтво і прокляття всього його життя – друге обличчя.