Сучасне життя — це шалений ритм та частий стрес. Іноді від постійного напруження важко розслабитися та заснути, тому люди почали все частіше засинати під улюблену ритмічну музику. Однак лікарі застерігають, що це може бути небезпечно.

Лікар-сомнолог Олексій Мелехін пояснив, чому краще відмовитися від музичного супроводу під час сну.

На думку доктора Мелехіна, музика може провокувати появу виснаження і перевантаженості. Мелодія музики змушує нервову систему людини активно працювати та перебувати в тонусі. Це не дає можливість розслабитися під час сну взагалі. Для повноцінного нічного відпочинку людина не має потреби в додаткових стимуляторах. Експерт заявив що, якщо людині складно заснути без музичного фону, то їй потрібна допомога невролога.

Слова лікаря підтверджує і ряд проведених недавно іноземних досліджень. Вчені не радять спати в навушниках, адже музика не допомагає організму перейти в стан спокою, а лише сприяє появі слабкості й головному болю. Музика, що розслабляє вам, може відмінно налаштовувати на сон, однак засинати під ритмічні мелодії не варто.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто також зазначити, що існують спеціальні мелодії, які дійсно допомагають при безсонні. Та слід пам'ятати — подібні рекомендації підходять не всім.

Сон
Сон

За словами експертів, найбільш безпечний для здоров’я спосіб боротися з безсонням – трав’яний чай. Такий напій заспокоює і розслабляє, знижує почуття тривожності. Регулярне виконання фізичних вправ також може поліпшити якість сну. Подбайте про відсутність світла у кімнаті, зручний матрац та комфортну температуру для сну. Лікарі також не радять їсти за 2-3 години до сну, адже це також впливає на якість нашого відпочинку в нічний час.

Нагадаємо, що ці продукти необхідні для мозку та у боротьбі зі стресами.

Як повідомляв портал Знай.uа, дієтологи порадили чудодійні напої для схуднення.

Також Знай.uа писав про те, що жінка пила один сік і воду, і от що з нею сталося: трагічні наслідки.