Жінка з Ізраїлю заробила необоротне ушкодження мозку після дотримання рідкої дієти на основі соку і води близько трьох тижнів.

Як пише Daily Mail, сорокарічна пацієнтка була госпіталізована минулого тижня з гострою формою недоїдання.

Стверджується, що бідолаха важила менше 40 кілограмів. Крім того, у неї спостерігався серйозний сольовий дисбаланс через дієту, і є побоювання, що у неї розвинулося "необоротне ушкодження мозку".

Гранатово-апельсиновий сік

Також експерти вважають, що, можливо, у жінки розвинулось стан під назву гіпонатріємія, при якому рівень натрію в крові дуже низький. Сильна гіпонатріємія призводить до перерозподілу води з плазми крові в клітини організму, включаючи клітини мозку. Типові симптоми в цьому випадку: запаморочення, блювота, головний біль і загальне нездужання.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

За даними Національного інституту здоров'я, коли вміст у крові знижується вміст натрію, вода переміщується всередині клітин, щоб краще збалансувати концентрацію натрію. Таке збільшення кількості води може призвести до набухання клітин.

Фруктово-ягідні соки

Ця пухлина особливо проблематична, коли виникає в клітинах мозку. У важких випадках швидкий набряк мозку може призвести до коми та навіть смерті.

Хоча питна вода життєво важлива для здоров'я, клініка Mayo застерігає людей не перепивати, так як надмірні обсяги рідини можуть призвести до гіпонатріємії.

Крім того, під час важких вправ, таких як пробіжка на витривалість, люди можуть замінити воду спортивними напоями, що містять електроліти, які також можуть допомогти запобігти гипонатрию.

Нагадаємо, незалежна експертиза виявила високі рівні отруйної речовини, а також свинцю, ртуті та кадмію 21 видах з 45 перевірених соків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" солодка газована вода, фруктові соки, пиво і чай підвищують ризик виникнення захворювання нирок на 61 %.

Також "Знай.uа" писав, що стакан апельсинового соку в день зменшує ризик розвитку деменції у чоловіків.