Українці святкуватимуть чимало свят. Традиційно заведено готувати велику кількість смаколиків та частування. Однак за час святкування Велодню та травневих свят можна набрати зайву вагу.

Щоб не набрати зайвого, варто змінити спосіб приготування звичних страв, радить лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

Дієтолог розповіла, що в першу чергу варто відмовитися від смаженого. Краще запікати чи відпарювати їжу.

Великдень
Великдень

"Для того, щоб не набрати під час травневих свят зайвої ваги, варто в першу чергу відмовитися від смаженої їжі, краще відварювати та запікати. Для порівняння, одна парова котлета може містити приблизно 100 калорій, а смажена може містити 700 калорій. Варто враховувати, що це жир дуже низької та шкідливої якості",- зазначила дієтолог.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

За словами Оксани Скиталінської, варто відмовитися від солодощів. Особливо тістечок з кремом. Вони миттєво перетворюються в жир.

"Поєднання жирного та солодкого не дає можливості засвоюватися нормально глюкозі, вона не потрапляє в клітини м’язів, вона не потрапляє навіть нормально в клітини печінки. А йде прямісінько в жирову тканину", - підкреслила лікар-дієтолог.

Вона також радить їсти більше різних овочів, можна запечених. З білкових продуктів: риба, морепродукти, нежирне м'ясо, яєчні страви, бобові. У якості десерту варто обирати фрукти.

"Також, важливо між прийомами їжі не робити перекуси. Тому що на травневі свята, люди мають дуже багато їжі й непомітно можна переїсти. Краще їсти тричі вдень, нормальними порціями, між прийомами їжі робити голодні проміжки. Максимально гуляти, щоб відволікатися, пити зелений чай, чисту воду, і багато рухатися", - резюмувала Скиталінська.

Нагадаємо, українцям нагадали, скільки вони відпочиватимуть на Великдень.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, що обов'язково потрібно зробити на Великдень

Також Знай.ua писав про "Справжній перфоманс": Слава Камінська розповіла, що готує на Великдень і як проведе травневі свята.