Медики з Великобританії назвали 8 ключових симптомів, пов’язаних з раком легенів.

Про це повідомляє The Sun.

Зокрема, за словами фахівців у групі ризику не лише люди, які постійно палять, як це було прийнято вважати раніше, але багато інших причин.

При цьому вчені зазначили, що для вдалого лікування на важливому першому етапі потрібно розпізнавати перші ознаки смертельного захворювання та швидко розпочати лікування.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Так, до ключових симптомів хвороби відносяться: кашель, який не проходить через дві або три тижні, стійкі інфекції грудної клітки, постійна задишка, хронічна втома, втрата апетиту і незрозуміле скидання ваги, кашель з кров’ю, біль при диханні, посилення давнього кашлю.

При цьому існують й інші менш поширені ознаки, які так чи інакше є симптомами недуги. Зокрема, йдеться про зміну зовнішнього вигляду пальців, наприклад, коли вони стають більш вигнутими або їх кінчики збільшуються. Набряк обличчя і шиї, дискомфортні відчуття плечах і хрипкий голос також в цьому списку.

"Занадто довго рак легенів вважався хворобою, пов’язаною з курінням. Це залишається важливою асоціацією, але, як показує практика, масштаб проблеми означає, що необхідно підвищити обізнаність людей про інші фактори ризику. В даному випадку смертельних випадків більше, ніж кількість людей, що вмирають від раку шийки матки, лімфоми, лейкемії", – зазначив професор Пол Косфорд.

Проте вчені таки додали, що основними причинами раку легенів у людей, які не палять є пасивне куріння і вплив канцерогенних речовин на роботі і забруднення навколишнього середовища.

Нагадаємо, лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, що при дефіциті важливого мікроелемента в дитячому організмі можуть відбуватися дуже страшні процеси. Чим може обернутися для дитячого здоров'я веганство?

Як повідомляв "Знай.ua", приближення старості характеризує цілий ряд ознак. Зокрема, до них відносяться не тільки зовнішні зміни, але й ознаки порушень у внутрішніх системах організму. 15 перших ознак старості.

Також "Знай.ua" писав, що дослідники з Державного університету в Сан-Паулу виявили, що у людей, які пропускають сніданок і їдять перед сном, збільшується ризик смерті від серцевого нападу.

"Секта 25%": як політтехнологи Порошенка розколюють країну - Чаплига