На думку фахівців, зниження або повна втрата здатності розрізняти запахи підвищує ризик смерті на 50% в найближчі 10 років,

Про це зазначає видання Annals of Internal Medicine.

Вчені відзначають, що найчастіше така залежність виявляється у здорових людей і не завжди прямо пов'язана з хворобою Альцгеймера.

Відзначається, що у дослідження взяли участь понад 2000 тисячі осіб, здебільшого похилого віку. Основним завданням вчених стало відстеження, як змінювався нюх з віком. Крім того враховувалось розвиток нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера, Паркінсона і їм подібних.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Варто нагадати, що численні дослідження допомогли показати, що домашні кішки цілком можуть виліковувати деякі хвороби людей однією тільки присутністю в будинку. Також стало відомо, що котяче "муркотіння" звучить на частотах, які позитивно впливають на клітинну регенерацію людини.

Кішки своєю присутністю в будинку допомагають знижувати стрес і за рахунок цього допомагають з хворобами серця та підвищеним тиском. Дослідження Карена Аллена з Університету штату Нью-Йорк довело, що у власників кішок надзвичайно низький рівень кортизолу в крові, навіть при явній наявності стресових ситуацій.

Нагадаємо, буквально нещодавно з'ясувалося, що часник є вкрай небезпечним для жіночого здоров'я. Це стосується тих випадків, коли він знаходиться безпосередньо в піхві. Швидше за все, до цього моменту ви навряд чи думали про те, щоб помістити у піхву часточку часнику. Однак деякі жінки дійсно використовують цю рослину, сподіваючись таким способом вилікуватися від молочниці та інших бактеріальних інфекцій.

Як повідомляв "Знай.ua", магнітні бурі приносять чимало дискомфорту метеозалежним українцям. У дні сонячної активности вони можуть помічати погане настрій, погіршення самопочуття і навіть стрибки тиску. Дізнайтеся, яких сюрпризів очікувати від погоди в травні.

Також "Знай.ua" писав, що нарешті потеплішало, і українці вибираються на природу. Але варто пам'ятати, що у травні-червні починається не тільки сезон шашликів, але й сезон кліщів.

Зеленский должен оправдать ожидания людей - посадить в тюрьму коррупционеров. Пальчевський