Як відомо, звички істотно впливають на життя людини. Вони допомагають правильно спланувати свій час. Проведені дослідження показують, що близько 45% щоденних справ відбуваються на "автопілоті".

Однак, крім корисних звичок існують і шкідливі, які суттєво впливають на якість життя. Так, існують звички, на перший погляд, зовсім невинні, які є причиною ваших зайвих кілограмів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У багатьох людей сформувалась звичка робити певні речі після їжі. Не всі, хто намагається стежити за своїм раціоном знають, що правильне харчування - це не єдиний ключ до здоров'я. Те, що ми робимо після їжі, так само дуже важливе, як і те, що ми їмо.

Дієтологи розказали, чого не можна робити, якщо ви хочете бути здоровими, вести повноцінне життя і не потерпати від зайвої ваги

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Чого не можна робити після їжі

Активні фізичні навантаження



Займатися спортом після їжі завжди складніше, але це не головне. Важливим є те, який вплив він робить на організм. Гикавка, нудота, відчуття тяжкості, поява кислотного рефлюксу - все це зводить нанівець всю користь від тренувань.

А якщо займатися спортом після їжі регулярно, то можна істотно уповільнити обмін речовин, і запустити процес накопичення зайвих кілограмів. Тренуватися можна мінімум через годину після їжі.

Ще одним помилкою є те, що після їжі необхідні піші прогулянки. Це теж помилка. Виходити на прогулянку слід через 15-20 хвилин після їди.

Фрукти

Всім відомо, що фрукти корисні для здоров'я, краси і молодості. Але вживати їх відразу після їжі не слід, оскільки вони відразу ж вступають в реакцію з іншими продуктами і провокують процеси закисания і бродіння. Це, в свою чергу, провокує розлад травлення. Медики радять вживати фрукти за годину до і через дві години після їжі.

Чай

Кислоти, які є в чаї, затримують залізо, не даючи йому поглинатися в повній мірі. Виходить, якщо ви п'єте після їжі чай, то організм не отримує залізо. Пити чай слід не раніше, ніж через годину після їжі.

Те ж стосується і простої води. Якщо вона надходить в організм безпосередньо з їжею, то ефективність шлункової секреції знижується, а травлення сповільнюється.

Сон після їжі

Якщо після їжі ви займаєте горизонтальне положення, то частина їжі може потрапити назад в стравохід, при цьому обпікаючи шлунок, кишечник, стінки глотки і навіть може псувати емаль зубів. Також травний сік може викликати печію. Спати після їжі слід не раніше, ніж через дві години.

Ванна

Тепла, а тим більше гаряча, ванна після їди дуже небезпечна процедура для здоров'я. Гаряча вода провокує кров відступати від стінок шлунка і розтікатися по всьому тілу. Через це їжа не може нормально перетравлюватися організмом. Водні процедури не слід проводити раніше ніж через годину після їжі.

Куріння

Пристрасть до нікотину викликає порушення регуляції шлунка і кишечника. А якщо курити відразу після їжі, то хімічні складові диму будуть ще активніше поглинатися організмом і ще сильніше ушкоджувати життєво важливі органи: мозок, печінку і кровоносні судини.

Нагадаємо, куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей і онуків.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені назвали шкідливі звички, які здатні привести до смерті.

Також Знай.ua писав, якіє шкідливі звички у різних знаків Зодіаку