Андрій Безносенко — онкохірург, головний лікар Національного інституту раку, — розповів, які речі в будинку можуть спровокувати рак. Про це передає Clutch.

"Канцероген — це фактор ризику, наявність якого може вплинути на ймовірність розвитку раку. Найвідоміший канцероген — це азбест, хімічний елемент, що застосовується у виробництві шиферу. Саме тому у всіх цивілізованих країнах світу заборонено використання шиферу. Відомо, що люди, які там працюють, набагато частіше хворіють на рак легенів. Наше Міністерство також ініціювало заборону на використання азбесту в Україні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До сильних канцерогенів відноситься також вірус паппиломи людини, який часто призводить до раку шийки матки. Алкоголь і куріння також є канцерогенами — чинниками, що призводять до розвитку ракових пухлин".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.

Нагадаємо, вчені назвали вид спорту, який подарує вам богатирське здоров'я.

Раніше Знай.uа повідомляв, вчені виявили головний секрет вічної молодості.

Також Знай.uа писав, вчені назвали копійчаний продукт, який перетворить вас на Казанову.