Лікар Комаровський продовжує давати цінні поради батькам по догляду за їхніми малюками. Цього разу педіатр вирішив розвінчати міфи навколо популярних препаратів для профілактики захворювань, зокрема мазі, які застосовують при респіраторних захворюваннях.

Про це Комаровський написав у себе в Instagram.

лікар Комаровський

Як відомо, в Україні набули широкої популярності оксолінова мазь. особливо "цінним" та дефіцитним препарат став, коли спалахнув "свинячий" грип.

грип

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами фахівця, оксолінова мазь - це ліки з недоведеною ефективністю, яку ще називає Комаровський, фуфломіцином. Цю мазь застосовують вже віпстоліття і за весь цей час не було проведено жодного нормального дослідження щодо користі препарату.

Зазначимо, оксолінову мазь деякі педіатри рекомендують наносити під ніздрі в період розгулу епідемій, це нібито захищає від зараження вірусними інфекціями.

мазь

До того ж, доктор Комаровський зазначає, що людина, ніс якого намазав оксоліновою маззю відчуває дискомфорт, через що починає більше дихати ротом, що навпаки сприяє інфікуванню вірусами.

Також педіатр спростував дієвість оксолінової мазі, як зволожувача носа. Комаровський порадив використовувати для зволоження слизових оболонок сольові розчини.

Педіатр вкотре акцентував на тому, що найбільш ефективною профілактикою грипу та ГРВІ є оптимальні параметри вологості і температури в будинку.

"Лікарські препарати, які дійсно ефективні для профілактики ГРВІ - це вакцини від грипу і сольові розчини, зволожуючі слизові оболонки. Все інше… Всі інтерферони… Все нібито противірусні препарати… Всі індуктори інтерферону, на превеликий жаль, препарати з недоведеною ефективністю", - заявив Коморовський і назвав мазь "фуфломіцином".

Нагадаємо, Комаровський розповів, чому ліки, призначені медиками, не лікують.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, які напої найкраще підійдуть для дітей у спеку.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський розповів, як впоратися з головною проблемою першокласників.

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.