Комаровський розповів батькам, чому у дітей виникають носові кровотечі та пояснив, як уникнути цих неприємних симптомів.

Також лікар пояснив, як діяти, коли виникає кровотеча зноса у дитини.

За словами фахівця, носові кровотечі – це найпоширеніший варіант кровотеч без травми.

Школа лікаря Комаровського

На питання, чому у дітей часто спостерігається це явище, лікар зазначив, що це визначається індивідуальними анатомічними особливост наскільки близько вони розташовуються.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також кровотечі можуть викликати пошкодження оболонки носових ходів (наприклад, від пересихання), серйозні захворювання внутрішніх органів, судин або крові.

Саме через пошкодження судин в носовій перегородці і призводить до кровотеч. Якщо пошкодження в передніх відділах носа, то кровотеча завжди з однієї ніздрі. Заднє носове – практично завжди з двох ніздрів.

Також Комаровський зазначив, якщо у дитини часто йде кров з носа, не слід зволікати та варто звернутися до лікаря, особливо у таких випадках:

  • - Кровотеча не зупиняється протягом 20 хвилин, навіть після надання допомоги;
  • - Одночасно з носовою кровотечею виникла кровотеча з вуха, сечівника чи іншого органу;
  • - У дитини кровотеча відразу з двох ніздрів;

Перша допомога при кровотечі з носа

Щоб допомогти дитині під час носової кровотечі, потрібно посадити його, нахилити плечі трохи вперед.

Правильне положення

Притиснути ніс пальцями в точці, показаної на малюнку і потримати так близько 10 хвилин.

Також добре допомагає холод. Потрібно прикласти на перенісся холодний рушник, чи лід, обгорнутий тканиною.

Потім слід прополоскати рот холодною водою. Якщо через 10 хвилин кровотеча не припинилася, затиснути ніс ще на 10 хвилин. Якщо і це не допомогло – негайно до лікаря.

візит до лікаря

При носовій кровотечі дуже важливо, щоб дитина: не рухався, не говорив, не кашляв, не сморкался, не колупався в носі, не ковтав кров. Під час кровотечі і годину-дві після цього потрібно, щоб дитина дихав ротом. Протягом 3-4 годин після кровотечі потрібно, щоб дитина уникав фізичних навантажень.

Профілактика кровотеч

Стежте за тим, щоб слизова оболонка носа не пересихала. Для цього використовуйте сольовий розчин, якийм зволожують носову порожнину.

Також потурбуйтесь про те, що у квартирі дитина дихала прохолодним та вологим повітрям. Оптимально при температурі повітря 18-20 С, відносна вологість - 50-70 %.

Також навчіть дітей користуватися носовичками, не слід колупатися у носі, це може пошкодити судини.

Нагадаємо, лікар Комарвський розповів про головні помилки батьків у зміцненні імунітету дітей та чому вони так часто хворіють на ГРВІ.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.