Українці з жахом вдивляються на стовпчики термометрів, бо червнева спека давно вже перевалила за 30+ градусів. А це великий ризик - від перегрівання на сонці до теплових травм. Аби люди не так потерпали від постійної спеки, виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розмістила на своїй сторінці у Facebook корисну інформацію про безпеку влітку.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Уляна Супрун пояснила, що засмага – це ознака захисту шкіри від ультрафіолетового випромінювання. Адже ультрафіолет буквально сушить шкіру і може активувати герпесвірус. Тож очільниця МОЗ дала кілька порад, як піклуватися про шкіру в спеку та як рятуватися від сонця. Ось кілька з них:

  • Сонцезахисний крем варто наносити на шкіру щоразу, як виходите на вулицю, а не тільки, коли засмагаєте.
  • Щоби зменшити запалення шкіри та позбавитись болю, не обробляйте уражену шкіру жодними кремами, пінами, оліями чи жирними речовинами, зокрема сметаною.
  • У таку спеку краще пити воду, тож постійно носіть свою пляшечку з водою.
  • Не вживайте алкоголь, бо він спричиняє зневоднення. Через стає ще спекотніше, а ризик серцевого нападу тимчасово зростає.
  • Уникайте у спеку вживання крижаних напоїв і морозива, бо вони не найкраще втамовують спрагу.
  • Щоб не перегрітися на сонці, слід відпочивати у затінку.
  • Носіть капелюх, легкий одяг із довгими рукавами й штани для захисту від сонячних променів, намагайтеся не знаходитися на вулиці з 11 до 16 години.
  • Правильно одягайте дітей. У спеку їм не потрібні шапки, кофтинки й шкарпетки, щоб "не продуло".
  • Не залишайте дітей чи домашніх улюбленців в автомобілі без нагляду. Навіть на пару хвилин - у спеку це дуже небезпечно для життя.
  • Під час використання кондиціонеру змінюйте фільтри, слідкуйте за вологістю повітря, уникайте різкого перепаду температур і не сидіть під струменем холодного повітря.
  • Сміливо відчиняйте вікна в маршрутках та не бійтесь протягів.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, Тіна Кароль показала, як страждає від спеки: не витримала і роздягнулась на камеру.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олександр Федоренко каже, що кияни страждають від спеки в транспорті - влада ігнорує проблему.

Також портал "Знай.ua" писав, що кондиціонер влітку – це або спасіння, або ризик захворіти: медики відповіли на головне питання українці.

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.