В Україні медвідвід від вакцинації можна отримати через будь-яку легку хворобу. Але як бути дітям, які живуть з важкими хронічними захворюваннями? Про це пише Українська правда.

Тимофій і Катерина Бадікови на курсах з підготовки до пологів дізналися, що їхній син повинен народитися з пороком серця.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми до останнього вірили, що це помилка. Але народжували з кардіобригадою. На жаль, все підтвердилося, і в перші 6 місяців після народження Микита переніс три операції. Лікарі забороняли робити щеплення до першого року життя. Говорили, що він слабкий і у нього слабкий імунітет", - розповіла жінка.

Потім з'ясувалося, що дитина мала високий ризик зараження гепатитом В, так як вона перенесла багато переливань крові. Сім'ю ніхто про це не попередив.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Микита Бадіков з мамою

"Одного разу ми прийшли на плановий огляд до кардіолога і нас запитали, чи вакцинуємося ми. Коли лікар почув, що ні, він сказав: "Ви що? Вам необхідно вакцинуватися усіма можливими вакцинами". Почали копати тему глибше і зрозуміли, що діти з пороками серця вразливі до інфекцій і потребують щеплення. Перша реакція - почуття провини. Чому ми не задумалися про це раніше? Якщо у дитини без пороку серця є шанс пережити коклюш, у дитини з вадою його немає", - сказав Бадіков.

Тепер маленький Микита вакцинований не тільки плановими, але і додатковими вакцинами. За кордоном його вакцинували від менінгококової інфекції, вітряної віспи та щорічно вся сім'я вакцинується від грипу.

Цей досвід надихнув сім'ю на створення власної громадської організації "Батьки за вакцинацію".

Кардіолог Ілона Бегларян пояснює, що деякі хвороби, які контролює вакцинація, можуть порушувати роботу серця, викликати запалення його верств - перикардити, міокардити, ендокардити.

Це часто трапляється при вірусах грипу і пневмонії. Якщо людина вже має хвороби серця, то інфекція поширюється швидше, а ризик смерті - підвищується. Саме тому додаткова вакцинація від грипу і пневмококової інфекції вкрай важлива для людей.

Нагадаємо, маленьким українцям без щеплення закриють дорогу в дитсадки.

Як повідомляв портал Знай.uа, зірки Голлівуду виступили проти обов'язкових дитячих щеплень.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні створили унікальну вакцину від раку.

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.