Вчені з Школи громадської охорони здоров'я при університеті Джонса Хопкінса в Балтиморі, США, визначили, що ризик ранньої смерті від різних проблем здоров'я можна зменшити на 25%. Для цього раціон потрібно більшою мірою складати з рослинної їжі. Продукти тваринного походження можна вживати.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"У новій роботі ми не розглядали дієти, засновані на виключенні м'яса. Тобто, люди вживали як фрукти, овочі, незбиране зерно, горіхи і боби, так і молочні продукти, м'ясо, рибу, яйця, морепродукти", - пояснив один з головних авторів дослідження Кейсі Ребхольц CNN.

У дослідженні враховувалися дані 12 тисяч осіб, за якими вчені наблюдаи з 1987 року по 2016 рік. Фахівці стежили за раціоном добровольцем і станом їх здоров'я (на початку та в кінці експерименту).

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Експерти зробили висновок, що якщо харчуватися продуктами в основному рослинного походження, то ризик захворювань серця зменшується на 16%. Ризик смерті від таких хвороб знижується на 32%, а від інших захворювань - на 25%.

Вчені також кажуть, що "дослідження мало деякі обмеження, так як дані про споживання їжі були засновані на тому, що повідомляли самі люди".

Доктор Мішель МакМакен каже, що рослинна їжа покращує роботу серця.

"По-перше, рослинна їжа містить багато корисних поживних речовин, таких як клітковина, рослинні жири, калій і антиоксиданти, а також в ній менше потенційно шкідливих речовин. Це залізо тваринного походження, тваринні жири та нітритні консерванти. По-друге, рослинна дієта покращує показники кров'яного тиску, стан кровоносних судин, роботу кишечника, сприяє зниженню ризику розвитку діабету другого типу", - сказали вчені.

Нагадаємо, раніше 10 лайфхаков, які змінять ваше життя.

Також Знай.uа писав, що Супрун пояснила, звідки береться зайву вагу.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що вчені з'ясували, хто стане довгожителем.