Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я, на своїй сторінці в Facebook розповіла, як уберегти себе від герпесу.

Супрун зазначає, що "застуда" на губах не можна вилікувати за допомогою алое, льоду, корвалолу і зеленки, а герпес на геніталіях - содовими ваннами. Також в. о. міністра зазначила, що збільшення губ за допомогою гілауроновой кислоти може спричинити за собою загострення герпесу.

“Застуда” на губах не лікується алое, льодом, корвалолом чи зеленкою, а генітальний герпес — содовими ваннами. “Накачка”...

Geplaatst door Уляна Супрун op Donderdag 15 augustus 2019

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Заразитися вірусом можна найрізноманітнішими способами, детальніше див. у пості Супрун.

остаточно Одужати після Герпесу не можна, вірус знаходиться в нейронах і іноді починає активуватися. Збудником може виступити УФО-промені, механічне пошкодження нерва, тимчасове або постійне порушення імунітету.

Людина не живе в постійному стані дискомфорту, однак, може заразити інших. Щоб зменшити тяжкість і кількість рецидивів, потрібно використовувати постійну або періодичне комплексну терапію.

Щоб не заразитися герпесом треба виконувати наступні рекомендації, говорить Супрун:

  1. Не цілуйтеся, якщо у партнера / партнерки губи або ротова порожнина почали свербіти, поколювати, з'явилися висипання. Пам'ятайте, що важливо усвідомлювати і відповідальними по відношенню до партнерів;
  2. Не пийте разом з однієї чашки або пляшки з людиною, яка має герпес на губах;
  3. Не користуйтеся загальною гігієнічною помадою;
  4. Зробіть з партнером/партнеркою аналізи на ВІЛ, герпесу 1 і 2 типів, онкогенні штами папіломавірусу людини і сифіліс. У разі відсутності інфекцій, досить гормональних контрацептивів.

Уляна Супрун також відповіла, як народжувати жінці, у якої герпес: "Перед пологами жінці необхідно обстежуватися з приводу генітального герпесу. Якщо є прояви, то рекомендують робити кесарів розтин".

Також Супрун поділилася радами, як завжди підтримувати герпес в латентній стадії:

  1. Користуватися сонцезахисними кремами;
  2. Перед поїздкою в гори або на море, де високий індекс УФ, можна пройти превентивний курс протигерпесний препаратами;
  3. Ніякі "імуностимулятори" не запобігають повторне висловом герпетичної інфекції;
  4. Немає доказів ефективності мазей з антигерпетические компонентами;
  5. Якщо герпес проявляється 1-3 рази в рік, то краще обійтися епізодичній терапією (раз у рік або в разі загострення) - інакше є ризик розвитку стійкого до терапії штаму вірусу;
  6. Люди, чия імунна система ослаблена протипухлинною терапією, імуносупресією у зв'язку з трансплантацією, або ВІЛ-інфікованим людям слід уникати загострення герпесу медикаментозно і постійно;
  7. Перед введенням філлеров в обличчя або проведенням дермабразії треба провести короткий курс терапії протигерпесний препаратами, якщо є розуміння, що існує ризик прояви герпесу.

Нагадаємо, раніше Супрун пішла з "чолобитною" до Зеленському: про що руйнівниця міфів говорила з президентом.

Також Знай.uа писав, що українські лікарі цинічно наживалися на онкохворих: спливли деталі страшної схеми.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що дітей без щеплень не будуть пускати в школи і дитсадки: Супрун пояснила батькам, що їх чекає.