Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський розповів про тонкощі купання немовлят.

"Є дві фази купання: до загоєння пупкової ранки і після загоєння пупкової ранки. Загальні ванни, тобто з зануренням дитини, бажані після загоєння пупка. Це принципово. До загоєння пупка досить змочити теплою водою ганчірочку, марлечку, мочалочку і протерти дитину. Дитина не брудниться розумієте? Ну реально не брудниться. Якщо вона забруднила якесь певне місце, то це місце можна помити, але в купання не потребує.

Ще раз фіксую увагу, що ванни до того моменту, як дитина почне повзати, потрібні не для того, щоб дитина була чистою. Ванни – це прекрасний спосіб загартовування, стимуляції енерговитрат, забезпечення спокійного нічного сну. Тому купання потрібно саме для цього, а не для того, щоб намилити дитину, змити з неї жировий шар, щоб шкіра стала чутлива до ушкоджувальних чинників", - розповів педіатр.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.