Доктор Комаровський, який є чи не найвідомішим українським педіатром, дав відповіді на питання батьків про вітрянку у дітей. Він розмістив на своїй сторінці в Instagram відео з вичерпним поясненням щодо захворювання.

Відомий педіатр пояснив своїм підписникам, які шанси захворіти вітрянкою після контакту з хворим. Саме це питання батьки дуже часто задають Комаровському.

Євген Комаровський

Лікар Комаровський пояснив, що є неможливим перебувати у дитячому колективі, наприклад дитсадочку, де хтось із дітей хворіє вітрянкою, і в результаті не підхопити захворювання.

Експерт припускає, що у такому разі мінімум – це легка форма вітрянки і найімовірніше дитина нею перехворіє. Комаровський детальніше пояснив батькам, що мається на увазі під "контактом із хворим".

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Вітрянка у дитини

"Дуже часто під словом "близько не контактував", люди мають на увазі: не цілувався, не сиділи і не їли за одним столом. Якщо в групі була дитина з вітрянкою, значить всі контактували. Тому, якщо у вас в дитячому саду двічі була вітрянка, а ви не захворіли, значить ви просто не помітили ті кілька прищів, які були, і у вас просто вітрянка протікала легко", – говорить він. Євген Комаровський

Євген Комаровський

Комаровський дав настанови батькам, як діяти у разі, коли в дитини появилися симптоми хвороби. Він попереджує, що самолікування допускається, але лише не в усіх випадках. Наприклад, якщо у дитини виникають симптоми, яких раніше не було ніколи, тоді в обов’язковому порядку треба звертатися до лікаря.

Нагадаємо, раніше доктор Комаровський відповів на питання, яке турбує батьків

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський різко звернувся до молодих матусь

Також "Знай.ua" писав, що Комаровський закликав українців робити щеплення собі і дітям