Відомий психолог школи правильного харчування theBODY school та член українського союзу психотерапевтів Олександра Зінькова розповіла, що змушує людину переїдати. І слід зауважити, що цьому є логічне пояснення.

Олександра Зінькова

Ось, які шість основних причин, що змушують людину багато їсти.

1. Втома

Втома - це виснаження людських ресурсів, а їжа прекрасно їх поповнює. Тому так і виходить, що після важкого робочого дня ми хочемо добряче поїсти, забуваючи про розумні межі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

2. Нудьга

Є такі випадки, коли взагалі нічим зайнятися. І ось тут на допомогу приходить їжа, яка й стає найбільш доступним способом себе розважити.

3. Невпевненість в собі

При невпевненості в собі або низькій самооцінці у людини несвідомо відіграє почуття своєї малоцінності. І це проявляється в переїданні.

4. Емоційна нестабільність і стрес

Стрес сам по собі запускає в організмі ряд психофізіологічних процесів, зав'язаних на гормональних реакціях. А їжа на несвідомому рівні сприймається як "заспокійливе". Тому багато хто схильний "заїдати" свої переживання.

5. Нестача задоволень

Коли ми їмо, то рецептори в головному мозку отримують дозу гормоноподібних речовин, завдяки чому ми відчуваємо задоволення. Ми спеціально "оснащені" цією системою винагороди, щоб виживати і продовжувати рід.

6. Харчова залежність

Харчова залежність формується подібно наркотичної. Коли ми звикаємо до того, що багато їмо, рецептори головного мозку перестають нормально реагувати на звичайну їжу і ми вже не отримуємо від неї задоволення.

Нагадаємо, на українців чекає голодна зима: фермери б'ють на сполох, ціни стануть космічними

Як повідомляв раніше Знай.ua, окупант нагодує українців дешевою гречкою

Також Знай.ua писав про те, що фермерські війни поставили на вуха Харківщину, гримлять постріли: подробиці свавілля