Доктор Євген Комаровський часто дає корисні поради українцям. Так, цього разу він розповів, що робити батькам, якщо у дитини довго тримається підвищена температура.

Про це відомий український педіатр повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

У дітей часто через зміну різку погоди може бути підвищена температура, особливо такі випадки частішають восени та навесні, коли ризик застудитися значно вищий. Однак Комаровський стверджує, що те, що температура тримається довго - аномальне явище. Це може означати, що у дитини або незвичайний вірус, або бактеріальні ускладнення.

Євген Комаровський
Євген Комаровський

Підйом температури у дитини першого року життя - це практично завжди означає вірусну інфекцію. І висока температура триває поки організм не сформує імунітет, тобто поки не виробляться противірусні антитіла. Антитіла практично завжди виробляються на 5-6-й день хвороби. А у випадку вірусу герпесу або аденовірусу для цього потрібно більше часу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зазвичай, після вироблення антитіл хвороба має відступити на сьомий день. Однак, якщо цього не сталося, обов'язково варто звернутися до лікаря.

Нагадаємо, раніше як не захворіти в сезон застуд: 10 правил від доктора Комаровського.

Також Знай.uа писав, що Комаровський розніс прес-марафон Зеленського у пилюку, порадив подумати: "Щоб ви не заразили президента".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що доктор Комаровський застеріг українців від неминучого лиха: "Кір - це ще квіточки".