22 жовтня фармацевтична компанія Biogen повідомила, що у Федеральному управлінню США з контролю за ліками та продуктами їй був відправлений запит, щоб отримати ліцензію на інноваційні ліки "Аducanumab", розроблені компанією. Вони здатні уповільнити розвиток хвороби Альцгеймера на ранніх стадіях, як було доведено під час клінічних досліджень.

Ліки можуть сповільнити прогресування хвороби - вони показали ефективні результати та виявилися нешкідливим. Якщо вони отримають ліцензію, то стануть справжнім проривом у лікуванні хвороби Альцгеймера.

Препарат "Аducanumab" потрібно вводити в вену раз в місяць - ліки є синтетичним моноклональним антитілом, яке впливає на β-амілоїд і запобігає його накопичення в головному мозку.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Згідно з клінічними дослідженнями, при високому дозуванні вдавалося уповільнювати розвиток хвороби на 23%, при малих дозах - на 11%.

Отримання ліцензії займе кілька місяців, але шанси на те, що препарат стане доступний у продажу, дуже високі.

Нагадаємо, раніше як вберегти здоров'я від отруйного білого смогу: у МОЗ дали 10 порад.

Також Знай.uа писав, що експерт розповіла про особливості тесту на батьківство в період вагітності.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що керівник МОЗ Зоряна Скалецька оприлюднила календар термінових щеплень.