Варто нагадати нашим читачам, що в той час, коли в МОЗ працювала Уляна Супрун в країні активно говорили про спалах кору. Час йде і тепер керує відомством Зоряна Скалецька. Новий міністр в мережі підняла нову тему, чиновниця заявляє, що країні загрожує ще одна страшна інфекція.

Зоряна Скалецька
Зоряна Скалецька

За словами Скалецької, у 2019 році в Україні зафіксовано два випадки захворювання на дифтерію у Хмельницькій та Луганській областях. Ще два, у Тернопільській та Закарпатській, поки лабораторно підтверджуються. Про це стало відомо завдяки повідомленню Скалецької в мережі Facebook.

Календар профілактичних щеплень

"Дифтерія — це вакцинокеруєма інфекція, тому закликаю всіх, хто не зробив планове щеплення згідно з календарем щеплень, звернутися до свого сімейного лікаря і вакцинуватися. Якісна і безпечна вакцина є у всіх регіонах України, і надається безкоштовно як для дітей, так і для дорослих. Якщо у вас виникла підозра на дифтерію негайно зверніться до лікаря. На сьогодні в Україні досить протидифтерійних сироваток, її необхідно максимально швидко ввести при підтвердженні даного захворювання.", - повідомила Скалецька.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, у МОЗ сказали, коли українці перестануть платити за лікарські послуги.

Як повідомляв Знай.uа Супрун звинуватила Кабмін Гончарука у зриві медреформи: "Те, що мертво...".

Знай.uа писав, українцям слідом за скасуванням трудових книжок придумали ще одне: медичних довідок більше не буде.