Лабораторія в Лондоні збирається вивчати штам дифтерії, яким заразилися індійські студенти Ужгородського національного університету. Про це повідомив лікар-інфекціоніст Віктор Петров в ефірі "Громадського".

За його словами, після досліджень лондонські фахівці зможуть визначити походження штаму.

"Ми будемо мати його генеалогію – і тоді отримаємо відповіді на питання, чи є цей штам завезеним, або він наш, чи він якийсь типований. Тоді ми будемо мати повну інформацію", – пояснив експерт.

Петров також припустив, що іноземні студенти могли заразитися в Україні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми повинні розуміти, що ті студенти-медики, які заразилися, – швидше за все, вони в результаті дезадаптивних ситуацій, коли імунітет їх не впорався, наприклад, з цією бактерією, цілком імовірно, могли інфікуватися в Україні, тому що у нас відсоток нещеплених більше 50 серед дорослого населення", – зазначив інфекціоніст.

Нагадаємо, що в Ужгороді щеплення від дифтерії зробили майже тисячу осіб, що вдвічі більше, ніж зазвичай роблять за місяць.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві на дифтерію захворіла доросла жінка, якій ввели останню в наявності сироватку.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні вперше за десять років зафіксували випадки дифтерії.