Відомий український педіатр Євген Комаровський пояснив батькам, що антибіотики це не "чарівна пігулка", яка лікує все. За його словами, з даним видом лікарських засобів потрібно бути дуже обережними. Лікар вказав на найпоширеніші помилки під час лікування антибіотиками.

Про це стало відомо завдяки публікації на сайті Євгена Комаровського.

Євген Комаровський
Євген Комаровський

Самостійне лікування

Причини — самовпевненість і безвідповідальність конкретних мам і тат, які не тільки лікуються самі, але і примудряються лікувати дітей. Сприяючий фактор — злочинна державна політика, що створює умови і допускає можливість вільного обігу антибактеріальних препаратів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Євген Комаровський
Євген Комаровський

Профілактика антибіотиками вірусних інфекцій

Найголовніша проблема полягає в тому, що це явище має місце не тільки в порядку самолікування. В ефективності профілактичної антибіотикотерапії переконані лікарі, і ця порочна практика широко поширена при повному потуранні керівних органів системи охорони здоров'я.

Передчасне припинення прийому антибіотиків

Тривалість лікування в кожному конкретному випадку залежить від безлічі факторів. Наприклад, від механізму протимікробної дії препарату, від його здатності накопичуватися в певних органах і тканинах.

фото Getty Images
Лікарня доктора пацієнти щеплення

Нехтування правилами лікування

Універсальних правил прийому антибіотиків не існує. Кратність прийому коливається від одного до чотирьох разів на добу, взаємозв'язок з прийомом їжі різний, деякі препарати не можна з молоком, а також безліч інших нюансів. Батьки грішать тим, що приділяють мало часу вивченню інструкцій і розпитуванню лікаря, і наслідок закономірний: лікування досить далеке від раціонального і з відповідними результатами.

Нагадаємо, "Малий подорослішав": як батькам знайти спільну мову зі "складними" підлітками.

Як повідомляв Знай.uа Комаровський запропонував план по вигнанню дифтерії з України: одним щепленням не обійтися.

Знай.uа писав, Зеленський повторив перед Небесною Сотнею головна обіцянка Порошенка.