Червона ікра - делікатес, який традиційно всі звикли їсти на Новий рік. Він коштує недешево, тому зазвичай червону ікру беруть тільки на свято. З'ясувалося, що деяким людям краще не їсти червону ікру навіть у свята. Лікарі застерігають, що делікатес має кілька серйозних протипоказань.

Червона ікра

Лікарі розповідають, що червона ікра небезпечна для тих, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Особливо для гіпертоніків, їм краще не вживати червону ікру зовсім. Навіть один маленький бутерброд може погіршити ваш стан.

Якщо у вас була або є яка-небудь харчова алергія, то червону ікру теж краще не вживати в їжу. В червоній ікрі містяться речовини, які можуть спровокувати сильну алергію. Особливо небезпечним може бути Е211, бензоат натрію, за допомогою якого консервують рибу. Він може викликати важкі напади алергічних реакцій і навіть астму.

Червона ікра
Червона ікра

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Червону ікру можна їсти, щоб поліпшити своє здоров'я і наситити організм мікроелементами, однак занадто часто її їсти шкідливо. Якщо у вас немає протипоказань до вживання червоної ікри, то лікарі рекомендують з'їдати в Новорічну ніч 2-3 невеликих бутербродів. В ідеалі потрібно їсти не більше 1 чайної ложки ікри раз у кілька днів.

Щоб убезпечити себе від негативних наслідків вживання делікатесу, вибирайте якісний продукт і перевіряйте склад.

Нагадаємо, раніше продуктовий набір українця стає розкішшю: нові ціни вдарять по кишенях кожного.

Також Знай.uа писав, що медики розвінчали головні міфи про самолікування.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українські смаколики завойовують світ, що імпортують європейці.