Медики застерегли українців, що епідемія грипу цієї зими може стати найжорсткішою за останні 15 років. Віруси, які зазвичай люди підхоплюють на початку весни, вже атакують щосили. Американські експерти з охорони здоров'я заявили, що взимку 2019-2020 років поширюватися віруси певних штамів почали раніше, ніж зазвичай.

Віруси грипу найбільш небезпечні для здоров'я дітей і людей молодше 50 років. У США вже зареєстрували 1,7 мільйона випадків захворювання на грип, 16 тисяч осіб було госпіталізовано, а число смертей досягла 900, пише Politeka.

Грип, фото: Depositphotos
Грип, фото: Depositphotos

До головних симптомів, на які слід звернути особливу увагу, відносять: блювоту, лихоманку і діарею. Пік грипу очікується в грудні і це, на думку фахівців, вказує на погану епідситуацію.

Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook пояснила, що такі продукти, як цибуля, часник, лимон або вітамін C не допоможуть впоратися з хворобою. Також не слід покладати надій на оксолінову мазь і бальзам "Зірочка", жодні імуномодулятори та блокатори вірусів. Проте Супрун акцентує увагу на здоровому способі життя, регулярному митті рук та вакцинуванні від грипу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лікування грипу, ілюстрація: strana.ua
Лікування грипу, ілюстрація: strana.ua

Згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, в новому епідсезоні в Україні із найбільшою ймовірністю будуть циркулювати:

1) вірус, подібний A / Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09

2) вірус, подібний A / Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2)

3) вірус, подібний B / Colorado / 06/2017.

Медики рекомендують уникати багатолюдних місць, а у випадку хвороби носити маску, щоб вберегти від зараження навколишніх. Також лікарі попереджають, що хвороба триватиме довше та грозить ускладненнями, якщо переносити її "на ногах".

Щеплення проти грипу, фото: novograd.city
Щеплення проти грипу, фото: novograd.city

Нагадаємо, раніше в Україну прийшла епідемія грипу, сотні тисяч хворих: як виявити та вберегтися

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Україну насувається грип: як вберегтися, виявити і лікувати небезпечний вірус

Також "Знай.ua" писав, що Україну настигла небезпечна хвороба, під загрозою діти: тисячі хворих, і цифри зростають