Стало відомо, що група японських дослідників з Медичного коледжу національної оборони розробила штучну кров, що не викликає алергічної реакції, а також вона підходить будь-якій людині, незалежно від групи крові.

Вчені розробили штучну кров

Так, дебютний експеримент проводили на кролях, які потребували термінового переливання крові. В результаті ця технологія врятувала життя 6 з 10 пухнастиків. В іншій групі проводилося переливання звичайної крові і експеримент показав той же результат.

Слід зазначити, що під час переливання штучної крові експерти не зареєстрували жодних побічних ефектів. На даний момент переважно проводиться переливання крові однакової групи і резус-фактора.

Також нерідко в клініках спостерігається нестача донорської крові. У разі впровадження в медичну практику дане відкриття зможе врятувати життя багатьом людям.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вчені розробили штучну кров

Нагадаємо, що румунські вчені з Інституту біологічних досліджень змогли довести той факт, що експериментальне ліки, яке використовують для лікування хвороби Альцгеймера, можуть допомогти у процедурі уповільнення старіння.

Як повідомляв портал Знай.ua, вченими в деяких з найбільш віддалених районів планети Земля, які охоплюють п'ять континентів і три океану, були знайдені нові істоти.

Також портал Знай.ua писав, що дослідники з данського Орхуського університету встановили один із маркерів низької чоловічої фертильності.