Дослідження датських і американських вчених показали, що через ожиріння, як глобальної проблеми, збільшується кількість шкідливих викидів в атмосферу, повідомляє Wiley Online Library.

Згідно з даними досліджень, через глобальне ожиріння атмосфера отримує додатково 700 мегатонн вуглекислого газу. А це — приблизно 1 відсоток від кількості, яку виробляє людина. На збільшення шкідливих викидів впливають маса тіла і швидкість метаболізму в організмі. Крім того, люди, схильні до зайвої ваги, набагато більше їдять і п'ють. А на приготування страв і напоїв витрачається додаткова енергія.

чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців
чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців

За словами вчених, стратегії зменшення ожиріння повинні перебувати серед пріоритетних дій по зниженню викидів парникових газів.

Нагадуємо, що нещодавно експерти назвали головні переваги вегетаріанства.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, онколог розповів, як вчасно розпізнати рак: "Єдине, що під силу лікарям".

Також портал Знай.uа писав про те, що відчувають люди в останні миті життя.