Американські онкологи відкрили новий вид злоякісних пухлин, які можуть вразити шлунок в молодому віці, повідомляє медичний журнал Surgery.

Цей вид захворювання значно відрізняється від його аналога в людей у віці, старшому за 60 років. В тому числі — на генетичному та молекулярному рівні. Через це він є дуже агресивним — росте та розповсюджується дуже швидко, є стійкішим до традиційних видів хіміотерапії та прогнози при ньому значно гірші. Цей тип пухлини може виникати в людей віком від 30 років, при цьому традиційні причини та ризики розвитку онкологічних захворювань, такі, як куріння, з ним не пов’язані.

Лікарня, фото: Уніан
Лікарня, фото: Уніан

Також результати нових досліджень показали, що рак шлунку значно “помолодів” - кількість людей у віці після 60 років, в яких розвивається ця пухлина, скорочується, а кількість молоді — зростає.

Нагадуємо, що нещодавно данські та американські дослідники встановили, що глобальне ожиріння має прямий зв’язок з екологічними проблемами на Землі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, онколог розповів, як вчасно розпізнати рак: "Єдине, що під силу лікарям".

Також портал Знай.uа писав про те, що відчувають люди в останні миті життя.