Дослідники з Університету Пенсильванії в США змогли вдосконалити променеву терапію, яку використовують для лікування хворих на онкологічні захворювання, повідомляє видання “New Atlas”.

Як повідомляється, променева FLASH-терапія, як назвали свій метод дослідники, відрізняється від звичайної променевої терапії тим, що замість фотонного випромінювання в ній використовуються протони. Завдяки цьому частинки проникають у клітини глибше, здорові тканини пошкоджуються менше, а доза, яку пацієнт отримує за секунду, така сама, як доза, яка отримується за декілька тижнів традиційної променевої терапії.

лікарня
лікарня

Новий метод вже показав свою ефективність під час випробувань на хворих щурах. Крім того, він знизив рівень втрат здорових клітин та дозволив уникнути побічних ефектів, які характерні для традиційної терапії.

Також вчені зазначають, що під нову FLASH-терапію можна переробити лінійні прискорювачі, які використовують у традиційній променевій терапії.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадуємо, що до України прийшов небезпечний вірус грипу — вже є смертельні випадки.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям дали 6 дієвих рекомендацій у боротьбі з грипом та ГРВІ.

Також Знай.ua писав, як швидко оговтатися після новорічних свят.