Як відомо, вакцини для дітей бувають живими та інактивованими: у першому випадку до складу препарату входять живі, однак ослаблені особливим способом віруси, а в другому - тільки убиті. Людська імунна система реагує як на ті, так і інші, так як введені штами є чужорідним антигеном – речовиною, яка є потенційно небезпечною.

Вакцинація дітей

Також вірус висівають на живильному середовищі. Зокрема, ключові інгредієнти для вакцини від грипу "зріють" у курячих або перепелиних яйцях, а штами кору вирощують на сироватці з телячої крові. Однак у вакцинах є й додаткові компоненти.

Слід зазначити, що в сучасних вакцинах не більше 150 домішок. Ці добавки призначені для ослаблення вірусів (формальдегід), посилення імунної відповіді (гідроксид алюмінію) і терміну придатності самої вакцини (фенол). Хімічні речовини представлені мінімальними дозами, та все ж вони найчастіше провокують ускладнення після ін'єкції.

Вакцинація дітей

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, що грип продовжує атакувати львів'ян, епідемічний сезон захворюваності гострими респіраторними інфекціями, який розпочався у жовтні минулого року, триватиме до травня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні все активніше розгуляється грип.

Також "Знай.ua" писав, що у період жовтня 2019 року по 12 січня 2020 року від ускладнень грипу померло 5 дорослих: дві жінки і троє чоловіків.