Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, від синдрому подразненого кишечника (СПК) страждає 20% населення планети – кожен п'ятий чоловік. Ця недуга зазвичай проявляється у віці 30-40 років.

Крім того, в доповнення до фізіологічних розладів розвиваються ще й психологічні – близько 75% людей з СПК страждають від депресії, передає Obozrevatel.

Симптоматика хвороби настільки різноманітна, що дуже часто навіть лікарі помилково діагностують у пацієнтів зовсім інші захворювання.

Синдром подразненого кишечника

Найпоширеніші симптоми синдрому подразненого кишечника:

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

- часті болі в животі;

- здуття живота;

- метеоризм;

- порушення випорожнення;

- несподівані або помилкові позиви до дефекації;

- відчуття неповного випорожнення кишечника після походу в туалет;

- відчутне і часте бурчання в кишечнику.

Перераховані симптоми можуть загостритись при вживанні незвичної їжі, алкоголю, зловживання продуктами, що містять модифікатори смаку. Також захворювання запускають нервове перенапруження, хвилювання перед важливими подіями, страх перед публічним виступом тощо.

За словами фахівців, зняти симптоми СПК допомагає масло перцевої м'яти в капсулах, що містить L-ментол. Це речовина чинить знеболювальну, антиспазматичну, протизапальну та протимікробну дію.

Нагадаємо, чи може висока доза вітаміну С подовжити життя і поліпшити його якість людям з онкозахворюваннями.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Університеті Пенсільванії винайшли новий спосіб боротьби з онкозахворюваннями.

Також портал Знай.uа писав, що деякі види пива подовжують життя.