Відомий дитячий педіатр і телеведучий Євген Комаровський поділився у своєму блозі думкою про ризики, які приховує декоративна косметика.

"Цікава інформація. Я б навіть сказав сумна. Справа в тому, що провели дослідження і з'ясувалося, що практично вся косметика заражена, особливо та, що стосується обличчя, інфікована величезною кількістю бактерій. Це серйозна медична проблема. Лідирують стафілококи і кишкові палички", - пояснив лікар.

За його словами, на першому місці за небезпекою зараз спонж для тонуючих засобів.

Косметика
Косметика

"Тут взагалі ідеальне середовище для стафілококів і кишкових паличок, там і волого, і тепло, і є постійний контакт зі шкірою", - зазначив Коморовський.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Експерт порекомендував використовувати одноразово все, що для цього призначається. Також важливо мати тару для косметики якомога меншого розміру. Слід дивитися на терміни придатності, хоча не всі виробники вказують їх.

Нагадаємо, Комаровський розвіяв головні міфи про коронавірус.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський терміново звернувся до українців через коронавірус з Китаю.

Також портал Знай.uа писав, при якій температурі тіла дитина вважається здоровою, якщо немає інших скарг.