На днях іноземні науковці шокували гучним зверненням. Відтак, вони, проаналізувавши понад 36 тисяч зразків, перерахували найшкідливіші фрукти, які можуть стати причиною смертельно небезпечних захворювань.

Відповідну інформацію вчені опубліковані в щорічному звіті американської некомерційної організації.

Як йдеться у дослідженні, всього науковці назвали четвірку найнебезпечніших фруктів, які мають великий вміст пестицидів. А саме ці речовини можуть викликати такі смертельні захворювання, як рак, хвороба Паркінсона, діабет, а також у ряді випадків провокують ожиріння і безпліддя.

Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua
Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua

Першість у переліку "смертельних" фруктів впевнено отримала популярна у всьому світі полуниця. Також до списку увійшли нектарин, яблука і персики. Окрім цього вчені відзначили груші, вишні та виноград - там пестицидів менше, але вживати їх теж потрібно з обережністю.

Популярні новини зараз

Головне за день понеділка, 6 квітня: продукти різко подорожчали, банк краде гроші з карток, а українців лікують в онлайні

Налітайте і будьте здорові – магазин у Києві безкоштовно роздає лимони всім бажаючим

Відчула кризу? Олена Зеленська показалася в недорогій сукні та з набряками

Харків'янин показав дива винахідливості, щоб уникнути штрафу через маску- краще так не робіть, фото

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за якої температурі слід зберігати солодощі, ікру і молоко — поради фахівця.

Як повідомляв Знай.uа, що Німецький університет прикладних наук Хамм-Ліппштадт розпочав "супервеганський" проєкт - виробництво м’ясних замінників із залишків харчової промисловості та напоїв, таких як яблуко, цибуля та морква.

Знай.uа писав, що приготувати на вечерю: рецепти швидких і смачних страв.