На днях іноземні науковці шокували гучним зверненням. Відтак, вони, проаналізувавши понад 36 тисяч зразків, перерахували найшкідливіші фрукти, які можуть стати причиною смертельно небезпечних захворювань.

Відповідну інформацію вчені опубліковані в щорічному звіті американської некомерційної організації.

Як йдеться у дослідженні, всього науковці назвали четвірку найнебезпечніших фруктів, які мають великий вміст пестицидів. А саме ці речовини можуть викликати такі смертельні захворювання, як рак, хвороба Паркінсона, діабет, а також у ряді випадків провокують ожиріння і безпліддя.

Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua
Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua

Першість у переліку "смертельних" фруктів впевнено отримала популярна у всьому світі полуниця. Також до списку увійшли нектарин, яблука і персики. Окрім цього вчені відзначили груші, вишні та виноград - там пестицидів менше, але вживати їх теж потрібно з обережністю.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за якої температурі слід зберігати солодощі, ікру і молоко — поради фахівця.

Як повідомляв Знай.uа, що Німецький університет прикладних наук Хамм-Ліппштадт розпочав "супервеганський" проєкт - виробництво м’ясних замінників із залишків харчової промисловості та напоїв, таких як яблуко, цибуля та морква.

Знай.uа писав, що приготувати на вечерю: рецепти швидких і смачних страв.