Всесвітня організація охорони здоров'я поставила під сумнів доцільність практики температурного контролю осіб, що перетинають кордон як протиепідемічного заходу, спрямованого на обмеження поширення коронавірусу SARS-CoV-2.

Відповідні рекомендації були опубліковані на сайті ВООЗ.

Як зазначають в організації, ряд урядів широко використовує вимірювання температури людей щоб виявити осіб, які можуть бути носіями коронавірусу SARS-CoV-2.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Однак у ВООЗ зазначають, що ця практика не дозволяє виявити людей під час інкубаційного періоду розвитку хвороби. Окрім того, температура може бути замаскована використанням протизапальних препаратів, або бути ознакою багатьох інших захворювань.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При цьому перевірка температури є досить дорогою, ресурсозатратною практикою, доцільність широкого застосування якої має бути переглянута.

Замість вимірювання температури у ВООЗ пропонують давати подорожуючим заповнювати декларацію про стан їхнього здоров'я, а також інформувати населення про коронавірусну хворобу і шляхи її профілактики.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у київському метро з'явився коронавірус - що потрібно знати, щоб вижити.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сім'я обірвала зв'язки з цивілізацією через коронавірус, як виживатимуть в умовах Апокаліпсису.

Також "Знай.ua" писав, що коронавірус насувається, ще дві країни у списку заражених, в Іспанії до людей приходять просто додому.