Станом на 2 березня, коронавірус SARS-CoV-2, збудник коронавірусної хвороби COVID-19, став причиною більш ніж 3 тисяч смертей по всьому світу, а загальна кількість заражених перевищила 80 тисяч осіб.

Про це повідомляє американський Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса.

Загальна кількість летальних випадків склала число у жахаючі 3 048 осіб, при цьому у всьому світі заразилися вже понад 89 тисяч людей. Найбільше інфікованих померло в китайському Ухані - 2800 осіб. Далі відзначилися Іран, Італія і Південна Корея з 54, 34 і 26 смертями відповідно.

Розповсюдження коронавірусу, Центр системних досліджень та інжинірингу
Розповсюдження коронавірусу, Центр системних досліджень та інжинірингу

Однак є і хороші новини - повідомляється, що 45 074 осіб успішно перемогли хворобу. Таким чином, не дивлячись на високу смертність, коронавірус дає шанс для оптимізму.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На даний момент вакцини чи специфічного лікування від коронавірусної хвороби немає. Найбільш небезпечним коронавірус є для літніх осіб та людей з серцево-судинними захворюваннями. Відносно легко хворобу переносять діти.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше китайський коронавірус підкосив одну з найбільших світових компаній, світ може залишитися без пива.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Івано-Франківській області було госпіталізовано 63-річну жінку, яка щойно повернулася з зараженої Італії.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві проводили навчання з протидії коронавірусу.