Китайський коронавірус COVID-19 може проявляти себе інакше, ніж вважалося раніше. Небезпечна хвороба, від якої померло вже понад чотири тисяч людей, може маскувати симптоми під іншу не менш небезпечну хворобу. Про це заявили вчені з Сінгапуру.

Дослідники виявили, що коронавірус може маскуватися під лихоманку Денге. Її симптомами є температура і сверблячий висип. Водночас типові для коронавірусу COVID-19 симптоми – кашель і стомлюваність – можуть бути відсутні. Крім симптомів у пацієнта можуть бути хибнопозитивні результати на лихоманку Денге.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Зазначається, що неправильне лікування коронавірусу може погіршити стан хворого і допустити зараження інших. Лихоманка Денге – це вірусна інфекція, яка поширюється через укуси комарів і зазвичай зустрічається в тропічних і субтропічних регіонах.

Водночас симптомами коронавірусу є висока температура, головний біль і слабкість, нежить, біль у горлі, кашель, задишка. Однак вчені прийшли до висновку, що коронавірус нового типу може поступово видозмінитися у вірус, схожий на грип. Принаймні, симптоми тих, хто захворів пізніше відрізняються від симптомів тих, хто заразився раніше.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше