Як відомо, в Україні новини про коронавірус наробили галасу і стали причиною оголошення карантину з 12 березня по 3 квітня. Відомо, що в багатьох країнах вже зафіксовано спалахи COVID-19, деякі держави закривають свої кордони на в'їзд і виїзд. Однак при цьому медики не зупиняють свою роботу і продовжують захищати людей.

Буквально днями, медики склали список продуктів, які повинні були бути у кожної родини вдома, на випадок введення "глобального карантину". Які ж продукти необхідно мати на такий випадок?

коронавірус в Україні, фото:Уніан
коронавірус в Україні, фото:Уніан

Лікарі кажуть, що з розрахунку на 10 днів, українцям необхідно заздалегідь закупити і мати в запасі таке продовольство:

-20 літрів чистої води;

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

-3,5 кг будь-якої крупи, картоплі, пластівців, хліба, макаронів і рису;

-2,5 кг консервованих овочів та горіхів;

-1,5 кг риби, м'яса, яєць;

-2,6 кг молока та молочних продуктів;

4 кг сухофруктів і консервованих фруктів;

-0,4 кг масла.

Продукти, фото: Pixabay
Продукти, фото: Pixabay

Крім того, фахівці рекомендують також запастися медом, цукром, борошном, бульонными кубиками, шоколадом і печивом. Зазначимо, що такий обсяг продуктів може задовольнити потребу дорослої людини на 10 днів при щоденному отриманні 2,2 тис. калорій. Тому, якщо мова йде про, наприклад, сім'ї з чотирьох людей, то цей список можна сміливо множити на три або чотири рази.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Тому що ідіот": Ігор Лєсєв передбачив експрем'єру Гончаруку сумне майбутнє.

Як повідомляв Знай.uа ВООЗ оголосила китайський коронавірус глобальної пандемією – "найсерйозніша загроза миру з 1918-го".

Знай.uа писав, ЗНО під загрозою через коронавірус.